Jeugdalpha

De jeugdalpha is voor (bijna) iedereen die meer wil weten over het christelijke geloof.

De jeugdalpha is voor de jeugd vanaf 14 jaar. Het ligt er maar aan wanneer je je te oud voelt, maar dan kan je natuurlijk altijd nog leiding worden of gaan helpen met de afwas of iets dergelijks. Je hoeft geen lid te zijn van een kerk of gemeente, je hoeft ook nog niet iets van het geloof af te weten (dit mag natuurlijk wel), want in de begincursus krijg je hier van alles over te horen en weet je al wat meer, dan kan je doorstromen naar de catechisatie Follow Me of catechisatie 18+.

Een Jeugdalpha avond begint met een maaltijd, gevolgd door

een praatje over een bepaald onderwerp.

In kleine groepen is er daarna gelegenheid om door te praten over allerlei vragen die het praatje oproept.
Het is ook een goede manier om vrij snel nieuwe vrienden te maken die (ook) meer willen weten over onderwerpen als:

·         Wie is Jezus ?

·         Waarom stierf Jezus aan het kruis ?

·         Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof ?

·         Waarom zou ik de bijbel lezen?

·         Waarom en hoe kan ik bidden ?

·         Wie is eigenlijk de Heilige Geest?

·         Hoe leidt God mijn leven?

·         Kan God ook vandaag mensen genezen ?

·         Wat heeft de kerk er mee te maken ?

Op woensdagavond in het Jeugdhuis, Voorstraat 72 Katwijk aan Zee ben je welkom. Contactpersoon is Mennie Kuyt, tel: 071-3411150