Prijs

Nieuwsbericht
Datum:
Groep:

Vrede heeft een prijs. Wie afgelopen zaterdag voor de televisie zat en het gebeuren op de Dam heeft gevolgd, die kon niet ander dan even stil worden. Twee minuten maar. Om je even te realiseren: dat ik in vrijheid leef, dat heeft een prijs gekost. Een hoge prijs. Namen van geliefden, bekenden, gaan door vele hoofden. Ze zijn niet meer, gevallen voor het Vaderland. Omgekomen door de hand van een tirannieke bezetter. De prijs voor de vrijheid waren de levens van vele mensen. 4 mei, je wordt er stil van, dat vrede zo’n prijs vraagt.

Vrede heeft een prijs. En wat voor één. Als je het je realiseert, dan wordt je er stil van. De naam van onze Geliefde gaat door je hoofd. Hij is omgekomen door de hand van een bezetter die door godsdienstfundamentalisten werd opgezweept. De prijs voor mijn vrijheid was het leven van deze ene Man. Ik leef in de vrijheid waarmee Christus mij heeft vrijgemaakt. Maar wat heeft het Hem gekost! Dat vrede met God zo’n prijs vraagt, daar word je stil van!!