Bijbelgebruik

Nieuwsbericht
Datum:
Groep:

Een vertegenwoordiger van het Bijbelgenootschap deed een onderzoek naar het bijbelgebruik in de gezinnen. Hij belde bij iemand aan en vroeg: mevrouw, mag ik zo vrij zijn te informeren of u een Bijbel in huis hebt? De vrouw was nogal verbaasd en verontwaardigd dat iemand zoiets aan haar ‘een christen’ durfde te vragen. Natuurlijk had zij een bijbel en ze zou hem laten zien óók. Mary, gebood zij het dienstmeisje, ga naar boven en haal daar mijn Bijbel uit de bovenste la van een kast! Dan zal ik meneer eerst laten zien wat een prachtige Bijbel mijn vader mij naliet, Het grote boek werd gehaald en geopend. Toen dat gebeurde riep de vrouw plotseling: nee maar meneer, nu geloof ik dat God Zelf u vandaag hierheen gezonden heeft. Want kijk nu toch eens hier! Daar vind ik mijn bril erin terug, waarnaar ik al jaren gezocht heb. Ik kon maar niet bedenken waar hij gebleven was. Zonder Bijbel in huis zou ze zichzelf een heidin gevonden hebben. Nu ze een Bijbel in huis had, gesloten als een verzegeld boek, vond ze dat ze een achtenswaardige christin kon heten. Een ongelezen Bijbel lijkt op een brandende lamp met een deksel erover.