Nestje bouwen

Nieuwsbericht
Datum:
Groep:

De natuur leeft weer op na de winter. De lente kondigt zich steeds nadrukkelijker aan. Je ziet de vogels met snavels vol materiaal over je heen scheren, op weg naar een nieuw nest. Een nieuw begin. Nestje bouwen. Met zorg en met liefde. Dat heb je over, voor je kleintjes, straks. Iedere vogel heeft dat in zich geschapen: mijn kinderen zullen een nest hebben om in groot te worden. Maar ons Kind? De Zoon des mensen? De vogels in de lucht hebben nesten, maar de Zoon des mensen heeft niets waarop Hij het hoofd kan neerleggen (Matth. 8: 20)  Christus ‘nestelde’ Zich niet, dat kon Hij niet. Omdat wij Hem geen plaats gunden, dan aan het kruis. Maar ook omdat Zijn eigenlijke woonplaats in de hemel is.

De vogels in de lucht nestelen zich op deze aarde. Hoe zit het met ons ‘nestelen’ in de hemel? Jezus heeft daar al plaats bereid. Ook voor u?