Avond over Geloof en evolutie

Geloof en evolutie
Datum:
Groep:

Het thema “schepping en evolutie” houdt velen bezig. Er spelen op dit terrein dan ook belangrijke vragen – vragen die onder meer te maken hebben met wie wij mensen ten diepste zijn, en ook met wie God is. Nu de evolutietheorie minder voorbijgaand is dan velen hoopten maar juist steeds meer bevestiging lijkt te krijgen in het wetenschappelijk onderzoek, dienen die vragen zich opnieuw aan. Sommige christenen menen dat het mogelijk is het geloof in God als Schepper van hemel en aarde te verbinden met de evolutietheorie. Anderen zien deze gedachte juist als een gevaarlijke capitulatie voor de tijdgeest.

Rondom dit complexe onderwerp wordt door de hervormde wijkgemeenten Bethel en Rehoboth een gezamenlijke avond georganiseerd op donderdag 15 februari a.s.  Gastspreker prof. dr. Gijsbert van den Brink  (Woerden) zal de aanwezigen meenemen op zijn zoektocht naar wat wijsheid is in deze ingewikkelde materie. Hij doet dit aan de hand van zijn vorig jaar uitgebrachte boek ‘En de aarde bracht voort. Christelijk geloof en evolutie’.
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om donderdag 15 februari naar het Maranatha Centrum aan de Poolster (Katwijk) te komen. De deur is open vanaf 19.30 uur, aanvang is 20.00 uur.