Wijkbericht 15 Juni 2018

Maranatha 4
Datum:
Groep:

Van zondag…
'Zalig zijn zij die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden.´ (Mat. 5 : 6) We mogen terugkijken op een gezegende Avondmaalszondag. Fijn om zoveel mensen aan te zien gaan. Jonge en oude mensen. Mensen in de bloei van hun leven, maar ook mensen die weten van ziekte, zorg en verdriet. De Heere wil ons met de tekenen van brood en wijn sterken in Hem.
Ik hoop dat u dat ook zo hebt mogen ervaren.

Meeleven (1).
Br. Leen Guijt lag vorige week opnieuw een paar dagen in het ziekenhuis. De wond aan zijn been wil maar moeizaam herstellen. We hopen dat het nu alsnog beter zal gaan. We denken ook aan hen die aan huis gebonden zijn of in zorgcentra verblijven. De Heere zij u goed en nabij!

Meeleven (2).
Deze week zal de uitslag van de eindexamens bekend gemaakt worden. Sommige jongeren zullen er met spanning naar uitzien: zal ik geslaagd zijn of toch niet? Anderen weten het misschien al wel. Hoe dan ook: zij die geslaagd zijn feliciteren we van harte met dit mooie resultaat. En als de uitslag negatief was: heel veel moed en kracht toegewenst om toch de draad weer op te pakken!

Roosevelthuis.
Vrijdag mag ik de afsluitende dienst verzorgen van de vakantieweek van een groep gemeenteleden met een beperking. Zij waren afgelopen week in het Roosevelthuis in Doorn. Collega Heikoop is het grootste deel van de week als geestelijk verzorger met hen opgetrokken. Ik hoop er op deze laatste dag bij te kunnen zijn. We hopen dat het een mooie week is geweest en dat het zowel voor henzelf als voor hun mantelzorgers een stukje rust en ontspanning heeft gegeven. 

Maarten en Gerdien.
Maarten en Gerdien zijn met hun gezin op vakantie.
Daarom deze week geen update vanuit Albanië.
Binnenkort zullen we ze wellicht in Katwijk weer tegen kunnen komen als ze hier zijn i.v.m. hun verlof.

Verantwoording.
Br. Wim van der Plas ontving een gift van €10, - voor de wijkkas.
Hiervoor hartelijk dank!

... tot zondag.
Aanstaande zondag mag ik ’s morgens de dovendienst leiden in Het Anker. In deze dienst zal ook het Heilig Avondmaal bediend worden.
’s Avonds zijn we als wijk in de Ichthuskerk. Ik moet deze week verschillende diensten voorbereiden en ben op dit moment nog niet toegekomen aan de dienst van zondagavond. Misschien wordt het opnieuw een zaligspreking, misschien ook wel iets heel anders. Ik weet het nog niet.
Als u zich wilt voorbereiden kunt u altijd op zaterdag op de website van onze hervormde gemeente de liturgie en daarom ook het te lezen Schriftgedeelte alvast zien.
Mede namens mijn vrouw wens ik u en jou een gezegende zondag toe.
In verbondenheid,
ds. G. Lugthart