Vermakelijk Lunchconcert met Sjaak van Duijn

Sjaak van Duijn
Datum:
Groep:

Op zaterdag 20 juli, aanvang 12:30 uur, verzorgt Sjaak van Duijn een Lunchconcert voor de Orgelserie 2019, georganiseerd door Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.

Sjaak van Duijn neemt al geruime tijd tijdens de zondagse erediensten de honneurs waar voor de scheidende organisten van de Nieuwe Kerk. Verder is hij ook een zeer bekwame orgelpedagoog met zijn muzieklespraktijk. Inspiratie haalt hij nog altijd bij Klaas Jan Mulder en Feike Asma. Logisch dat deze namen prijken op het programma dat Van Duijn heeft samengesteld. Van de nog immer spraakmakende improvisatie-LP van Mulder in de Nieuwe Kerk speelt hij achtereenvolgens ‘Jezus leven van mijn leven’, ‘Komt nu met zang’ en ‘O eeuw’ge Vader, sterk in macht’. Van Asma de koraalfantasie over psalm 77. Bachs Passacaglia und Fuge en Widors Toccata (SV) vormen twee muzikale krakers. En het houdt niet op met populaire kost. Van Lefébure-Wély een Andante waar de register Voix Humaine de hoofdrol opeist en het zesde Offertoire. Een waardig lunchconcert met een hoofdschotel, compleet met voorgerecht en heerlijke toetjes.

De kerkdeuren zijn vanaf 12:00 uur geopend. Bij de entree krijgt men een programmaboekje van het concert, dat tevens alle programma’s van 2019 bevat. Na afloop wordt bij de uitgang een vrije gift gevraagd van de bezoekers. Parkeren is gratis op het kerkplein aan de Voorstraat.