Floor van Rijn zwaait af met 50-jarig jubileum

Floor van Rijn

Op zaterdag 6 juli, aanvang 12:30 uur, verzorgt Floor van Rijn een Lunchconcert voor de Orgelserie 2019, georganiseerd door Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.

Floor van Rijn is bezig met een bijzonder jaar. Al 50 jaar mag hij zich organist noemen van de Nieuwe Kerk. Hij is al die jaren één van de vaste bespelers geweest van de instrumenten die de Nieuwe Kerk rijk is geweest. Het flink verbouwde Nolting-instrument heeft hij jaren bespeeld tijdens de zondagse erediensten. Vanaf 1983 werd dat het grote en kleurrijke meesterwerk van Van den Heuvel. Golden Floor pakt uit met een heerlijk lunchprogramma. Zo hoeven we niet ver van huis om aansprekende klanken uit het orgel te toveren. Tot driemaal toe horen we bewerkingen die hij zondags regelmatig erbij heeft gepakt. Van Klaas Jan Mulder Psalm 108 en ‘Hoort gij die stemme?’. Van Feike Asma het feestvoorspel en koraal over ‘Dankt, dankt nu allen God’. Tussendoor is er ook veel moois te bespeuren op dit jubileumfeest. Van Händel het tweede orgelconcert. Een heerlijke competitie tussen alle mooie kleurtjes van de diverse klavieren. Van eigen bodem klinkt er ook gerestylede Barokmuziek. Van Cornelis Bute twee delen uit de Suite in Ouden stijl. Romantiek van eigen bodem is er ook door ‘Thema met variaties’ van Hendrik Andriessen.

De kerkdeuren zijn vanaf 12:00 uur geopend. Bij de entree krijgt men een programmaboekje van het concert, dat tevens alle programma’s van 2019 bevat. Na afloop wordt bij de uitgang een vrije gift gevraagd van de bezoekers. Parkeren is gratis op het kerkplein aan de Voorstraat.