Orgelconcert Andre van Vliet op zaterdag 22 juni 2019 om 19.30 uur

André van Vliet
Datum:
Groep:

André van Vliet pakt uit met recital in Katwijkse Orgelserie

Op zaterdag 22 juni, aanvang 19:30 uur, verzorgt André van Vliet het vierde orgelconcert van de Orgelserie 2019, georganiseerd door Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.

De bijna 50-jarige André van Vliet gaat al een tijdje mee in orgelland. Het is al die jaren niet bij orgel gebleven. Een muzikale duizendpoot mag je Van Vliet gerust noemen. Van dirigent tot arrangeur, van pianist tot kerkdienstbegeleider. Hij kan en doet het allemaal.

Van Vliet heeft gekozen voor een uitgebalanceerd programma dat vooral Duits is georiënteerd. Van de Barok tot de late Romantiek neemt hij de luisteraar mee. Van Bach klinkt het drieluik Toccata, Adagio und Fuge (BWV 564). Daarna schuiven we steeds meer op naar de Romantische kant met Mendelssohns vijfde Sonate. Vervolgens de variatiereeks over een thema uit de Harmonius Blacksmith (Händel) van Friedrich Lux. Händel is ook de inspiratiebron voor de opus 75 no.2 van Karg-Elert. Van Vliet opent het recital met een koraalvoorspel van de vorig jaar overleden Herman van Vliet. Hij sluit af met zijn eigen koraalfantasie over ‘O dass ich Tausend Zungen hätte’.

De kerkdeuren zijn vanaf 19:00 uur geopend. Bij de entree van € 10 p.p. krijgt men een programmaboekje van het concert, dat tevens alle programma’s van 2019 bevat. Parkeren is gratis op het kerkplein aan de Voorstraat