Martin Mans geeft populair orgelconcert

Nieuwe Kerk

Op zaterdag 25 mei, aanvang 19:30 uur, verzorgt Martin Mans het derde orgelconcert van de Orgelserie 2019, georganiseerd door Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.

Martin Mans behoeft geen introductie. Mans is al jaren een merk dat staat voor enthousiaste muzikale beleving. Ingrediënten als populaire programmering, laagdrempeligheid en een breed publiek aanspreken, zijn hem niet vreemd.

Ook in de mei-editie van de Katwijkse orgelserie is deze rode draad overduidelijk. De entree is bestemd voor twee koraalbewerkingen van eigen hand. Van Bach geen grote opus, maar het sierlijke ‘Bist du bei mir’. Bekend zijn ook de klanken van delen uit de Cathedral Suite van Gordon Young. Van de zwierige Aria tot de spetterende Toccata blijft het jong en oud boeien. De vele tongwerken van het grote Van den Heuvel-orgel kunnen ook aan de bak bij de Tuba Tune van Craig Sellar Lang. Spectaculair wordt het helemaal met de muzikale verklanking van De Slag bij Waterloo. Minder bekend, maar niet minder boeiend, is een op en op top Barok drieluik van Buxtehude. Van eigen bodem nog een uitstapje naar Introspection van Rogier van Otterloo. De finale van het populaire spektakel is een bewerking van Music van John Miles.

De kerkdeuren zijn vanaf 19:00 uur geopend. Bij de entree van € 10 p.p. krijgt men een programmaboekje van het concert, dat tevens alle programma’s van 2019 bevat. Parkeren is gratis op het kerkplein aan de Voorstraat.