Nieuwe kerk, ochtenddienst van 16 September 2018

Voorganger:
ds. F. Wijnhorst
Wijk:

Voor de dienst zingen we Weerklant 421 (Als een hert dat verlangt naar water) en Weerklank 195 (Heilige Geest van God, vul opnieuw mijn hart) Zie liturgie hiernaast.

Een welkomstdienst.  D.w.z. in onze wijkgemeente is er geflyerd in de hoop dat mensen die niet (meer) naar de kerk komen, weer een stap over de drempel zetten. U/Jij kunt ook zelf actief zijn door iemand uit te nodigen en mee te nemen. We vervolgen de woestijnreis van het volk Israël en staan stil bij een familiebezoek. (Exodus 18: 13 - 27) Het thema van de dienst is: Een goede raad voor uitgeputte mensen! We staan stil bij….Gaat God ook over je dagelijkse bezigheden? Wat kunnen wij leren van de ‘fouten’ van Mozes? Durf jij iemand uit liefde een spiegel voor te houden? En…wie een goede raad ter harte neemt, wordt gezegend! Samen – werken in de dienst van God is een voorrecht! Kortom: het is mooie stof om aan het begin van een nieuw winterseizoen bij stil te staan.

Kinderoppas/kindernevendienst Bij een eredienst zijn de kinderen vanzelf welkom. Maar er is de gelegenheid om de allerkleinsten ( 0 t/m 3 jaar) naar de kinderoppas in Het Anker te brengen. De kinderen van 4 t/m 12 kunnen in twee leeftijdsgroepen naar de kindernevendienst in Het Anker.

Koffiedrinken. Er  is na de dienst voor iedereen (!) gelegenheid elkaar onder genot van koffie/thee in Het Anker te ontmoeten. Zeg even tegen je ouders, kinderen, familie e.d. dat je die morgen wat later op de koffie komt, omdat je eerst naar Het Anker gaat.