Historie

Katwijk heeft een kerkgeschiedenis die terug gaat tot de komst van Willibrord in ons Land. Op kerkelijk gebied zijn Valkenburg, Katwijk aan de Rijn en Katwijk aan Zee lange tijd samen opgetrokken.  Vanaf 1598 zoekt de Hervormde Gemeente te Katwijk aan Zee zelfstandig haar weg.

In de lijst van predikanten vindt u de namen van de dominees die aan Hervormde Gemeente van Katwijk aan Zee verbonden zijn geweest.

Vissen in de oude kerk

Vissen in de oude kerkVeel informatie op dit gedeelte van de website is afkomstig uit het boek 'Vissen in de Oude Kerk' dat in 2002 werdt uitgegeven ter gelegenheid van het 400 jarig bestaan van de Hervormde Gemeente. Dit omvangrijke werk geeft een overzicht van de kerkgeschiedenis van Katwijk aan Zee vanaf Willibrord tot het jaar 2000.

'Vissen in de oude kerk' is een uitgave van de Nederlandse Hervormde Gemeente te Katwijk aan Zee onder redactie van Ing. M. Vooijs Gzn., Ds. J. Blom en G.D. van Kruistum. ISBN: 9090161627

Meer informatie

Als u geïnterreseerd bent in de geschiedenis van de Gemeente raden we u aan het bovenstaande boek eens in te kijken of binnen te stappen in het Katwijks Museum aan de Voorstraat.