Pniëlkerk

2221 BM
Katwijk aan Zee

Historie

De totstandkoming van de Ichthuskerk had vele jaren geduurd. Voor de tweede naoorlogse kerk was de tijdsduur heel wat korter. Toen de gemeente plannen ging ontwerpen in de Hoornespolder, werd al snel de gedachte neergelegd, dat de Hervormde Gemeente niet mocht achterblijven. Verschillende ontwerpen passeren de revu. Het ontwerp dat uiteindelijk wordt gekozen is van de hand van Prof. ir. Zwiers. Op 30 september 1966 slaat dominee G. Boer de eerste paal voor het nieuwe kerkgebouw in het "Overjordaanse". Op 23 februari 1968 wordt het nieuwe Kerkelijke Centrum in de Hoornes in gebruik genomen. De oudste ouderling uit de wijkgemeente Hoornes, de Heer Jac. van der Plas opende de nieuwe Kanselbijbel en las vervolgens Psalm 84.