Ichthuskerk

Tegen de zuidduinen aan staat sinds 1964 de Ichthuskerk. Deze kerk aan de Nachtegaallaan is de eerste van de drie naoorlogse kerkgebouwen van de Hervormde Gemeente van Katwijk.

Nachtegaallaan 7
2224 JC
Katwijk zh
Telefoon: 071 - 4072619

Historie

De totstandkoming van de Ichthus kerk heeft vele jaren geduurd. In 1937 werd voor het eerst de vraag naar een derde kerkgebouw gesteld. Doordat de gemeente tussen de beide wereldoorlogen sterk uitbreidde, kwam er vraag naar meer predikantsplaatsen en een derde kerkgebouw. De plannen worden echter nog even uitgesteld en tijdens de oorlog moet de gemeente het zelfs een tijd met een kerk minder doen, in plaats van één meer. Op bevel van de burgemeester  op 9 november 1942 wordt de Oude Kerk buiten gebruik gesteld. Op 20 december 1945 wordt de Oude Kerk weer in gebruik genomen en worden ook de plannen voor een derde kerk weer actueel. Pas nadat dominee W.L. Tukker het beroep naar Katwijk heeft aangenomen wordt er in 1959 weer aandacht besteed aan de te bouwen Duinoordkerk. In de vergadering van 18 september 1961 wordt de naam Ichthuskerk vastgesteld en op 30 september 1963 vindt de eerste steenlegging plaats. Op 9 oktober 1964 werd de Ichthuskerk in gebruik genomen.