Gemeenteavond

Wijkavond
Datum:
Donderdag, 20 Februari 2020 - 20:00 - 21:30
Locatie:
Het Anker
Groep:

DV donderdag 20 februari zal bioloog Ben Hobrink spreken over "Moderne wetenschap in de Bijbel". Veel wetenschappers vinden de Bijbel een ouderwets en achterhaald boek, maar het omgekeerde is dichter bij de waarheid. De ondertitel van Hobrinks boek is: De Bijbel is de wetenschap 3500 jaar vooruit. De Bijbel staat vol voorschriften, waarvan de wetenschappers pas de laatste decennia de wijsheid zijn gaan inzien, bijvoorbeeld als het gaat over epidemieën, hygiëne en voeding. Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn de ark van Noach als stabiel bootmodel, de medische kant van de besnijdenis en een aantal moderne dieetvoorschriften. Ben Hobrink concludeert: De Bijbelschrijvers konden destijds de achterliggende gedachten simpelweg niet kennen, er moet dus wel een grote Auteur achter de Bijbel hebben gezeten. Eerder schreef hij het boek “Evolutie, een ei zonder kip”.

Iedereen is van harte welkom! Aanvang 20.00 uur, ontvangst met koffie of thee vanaf 19.30 uur. (Er is een boekentafel aanwezig)