Sion koffieochtend

koffie
Datum:
Woensdag, 16 Oktober 2019 - 9:30 - 11:30
Locatie:
Het Anker
Groep:

De spreker van deze morgen Joke van der Meij. Het thema :“Do you say yes to this dress?” Ken je dit televisieprogramma, waarin je aanstaande bruiden kunt volgen die hun bruidsjurk uitzoeken. Als de bruid haar jurk gevonden heeft, stelt de verkoper van de winkel steevast dezelfde vraag: “Do you say yes to this dress?” In de Bijbel worden wij, als gemeente, vergeleken met een bruid en mogen we uitzien naar een overweldigend mooie bruiloft met de Heere Jezus, de Bruidegom. Hierbij hebben we al snel een Nederlandse bruiloft in gedachten. Vanuit de betekenis van een Joodse bruiloft krijgen allerlei woorden van Jezus een nog veel diepere betekenis. Ook teksten die we misschien niet zo snel in verband zullen brengen met een bruiloft.

Tijdens deze vrouwenochtend zullen we uitgebreid stilstaan bij de oude Joodse gebruiken rondom het huwelijk om op die manier meer zicht te krijgen op het hemelse huwelijksfeest. Kijk je uit naar de komst van de Bruidegom? En hoe moet je je als bruid voorbereiden?

De Here Jezus, de Bruidegom heeft een schitterende bruidsjurk voor ons klaarliggen. Do you say yes to this dress?

Er is deze morgen geen oppas aanwezig. We hopen velen van u te mogen begroeten op de Sion Koffieochtend