Eredienst / Welkom in de Nieuwe Kerk

Zondag, 3 Maart 2019 - 10:00 - 11:30
Locatie:
Nieuwe Kerk / Het Anker

Voor de dienst zingen we  Weerklank 440 (= Joh. de Heer 569 ‘Heer, wees mijn Gids’), zie de gehele liturgie hiernaast.

Een welkomstdienst.  D.w.z. in onze wijkgemeente is er geflyerd in de hoop dat mensen die niet (meer) naar de kerk komen, weer een stap over de drempel zetten. U/Jij kunt ook zelf actief zijn door iemand uit te nodigen en mee te nemen. We staan stil bij Lukas 9: 57 – 62. Het thema is: Wie volgt?! We denken na over vragen als: Wat is het prijskaartje van het volgen van Jezus? De eerste sollicitant: weet wel waar je aan begint! De tweede sollicitant: mag ik eerst vader begraven? De derde sollicitant: kijk niet achterom, maar vooruit! Zijn deze drie nu afgehaakt of hebben ze aangehaakt?

Kinderoppas/kindernevendienst Bij een eredienst zijn de kinderen vanzelf welkom. Maar er is de gelegenheid om de allerkleinsten ( 0 t/m 3 jaar) naar de kinderoppas in Het Anker te brengen. De kinderen van 4 t/m 12 kunnen in twee leeftijdsgroepen naar de kindernevendienst in Het Anker.

Na de dienst is er voor iedereen (!) gelegenheid elkaar onder genot van koffie/thee in Het Anker te ontmoeten. Zeg even tegen je ouders, kinderen, familie e.d. dat je die morgen wat later op de koffie komt, omdat je eerst naar Het Anker gaat.