Wijkavond

Wijkavond
Datum:
Donderdag, 15 November 2018 - 20:00 - 21:30
Locatie:
Het Anker
Groep:

Het thema is: Hoe gaan we als christen om met moslims? Ds. C.W. Rentier, predikant-directeur van de stichting Evangelie & Moslims zal met ons nadenken over deze vraag. Het zal niet alleen gaan over theologische verschillen, maar ook over praktische handvatten voor het omgaan met moslims op je werk, in de buurt of op school. Hij bespreekt daarbij vragen als:

Hoe moet je de islam beoordelen, wat is de verhouding tussen de islam en het christelijke geloof? Wat houdt moslims in Nederland bezig? Hoe kun je in de ontmoeting met moslims (school, werk of buurt) getuige van Jezus zijn? Welke ervaringen zijn daarin en welke materialen kunnen daarvoor gebruikt worden? Hoe kun je als christelijke gemeente gastvrij zijn voor belangstellende moslims en hen die gedoopt worden goed opvangen?

Inloop vanaf 19.30 uur. De wijkavond begint om 20.00 uur in HetAnker.