Eredienst / Welkom in de Nieuwe Kerk

Ingang Nieuwe Kerk
Datum:
Zondag, 27 Mei 2018 - 18:00 - 19:30
Locatie:
Nieuwe Kerk
Groep:

Voor de dienst zingen we Weerklank 194: 1 en 5 (Heer, ik hoor van rijke zegen) en Weerklank 195 (Heilige Geest van God, vul opnieuw mijn hart). Voor de complete liturgie zie hiernaast. 

Een welkomstdienst.  D.w.z. in onze wijkgemeente is er geflyerd in de hoop dat mensen die niet (meer) naar de kerk komen, weer een stap over de drempel zetten. U/Jij kunt ook zelf actief zijn door iemand uit te nodigen en mee te nemen. We staan – een week na het Pinksterfeest – opnieuw stil bij het werk van de Heilige Geest. Soms wordt wel eens gevraagd: hoe werkt de Heilige Geest nu eigenlijk? Wat doet Hij concreet? Dat wordt duidelijk gemaakt in het leven van Joses, over wie we lezen in Handelingen 4: 36 en 37. De apostelen geven hem de naam Barnabas. Er wordt verteld dat hij een akker verkocht en het geld bij de apostelen bracht. Dat lijkt allemaal niet zo opzienbarend. Maar juist in die paar verzen komt het werk van de Heilige Geest nadrukkelijk aan het licht. 

Na afloop is er gelegenheid om elkaar in Het Anker te ontmoeten. 

Bij een eredienst zijn de kinderen vanzelf welkom. Maar er is de gelegenheid om de allerkleinsten ( 0 t/m 3 jaar) naar de kinderoppas in Het Anker te brengen. De kinderen van 4 t/m 12 kunnen in twee leeftijdsgroepen naar de kindernevendienst in Het Anker.