Oude Kerk
Zondag, 8 April 2018 - 10:00 - 11:30
Locatie:
Oude Kerk

Voor de dienst zingen we Gezang 64: 1 en 3. Voor de complete liturgie zie hiernaast.

We staan stil bij 1 Korinthe 15: 1 – 8. In onze tijd hebben we het nogal eens over ‘nepnieuws’.  Er worden – ook via het journaal en de kranten – berichten verspreid die niet op waarheid berusten. Het zijn verzonnen verhalen. Is de opstanding van Jezus ook ‘nepnieuws’? Paulus gaat daar in 1 Korinthe 15 op in. Hij noemt een aantal getuigen met name. Maar hij schrijft ook dat Jezus op keer verschenen is aan 500 broeders tegelijk! (vers 6). Een wat onopvallend zinnetje. Maar belangrijk genoeg om bij stil te staan! Het thema van deze dienst is: Jezus’ opstanding: nepnieuws of hét nieuws?! Graag tot ziens in de Oude Kerk!

Kinderoppas/kerkboekje. Bij diensten in de Oude Kerk is er de gelegenheid om de kleinste kinderen naar ’t Kerkhaventje te brengen. Voor de kinderen vanaf 4 jaar is er een kerkboekje met vragen, puzzels, e.d. We rekenen (ook) op jullie!