Gezamenlijke wijkavond Immanuel, Morgenster en De Noord

Ds. C.H. Hogendoorn
Datum:
Donderdag, 16 Januari 2020 - 20:00 - 22:00
Locatie:
Het Anker
Groep:

Datum: donderdag 16 januari

Plaats en tijd: Het Anker; 20.00 uur (vanaf 19.45 uur koffie/thee)

Onderwerp: Hooglied 6 : 1-5 (inzoom op vers 12)

Leiding: ds. C.H. Hogendoorn

De Hand-out is nu beschikbaar door op deze regel te klikken.

Het Lied der Liederen

Ds. hogendoorn: Al even geleden preekte ik tamelijk onverdroten uit Salomo’s Hooglied. Bijna 25 keer, dacht ik. Dat is nog lang zoveel niet als bijvoorbeeld Hellenbroek, die meer dan 100 keer over Het Lied der Liederen preekte. Omdat ik binnenkort de draad van Hooglied niet op kan pakken, maar het ook erg ‘onaf’ vind om het zo te laten, dacht ik er misschien goed aan te doen om op de komende gezamenlijke wijkavonden het resterende onder elkaars aandacht te brengen. En dan wel zo, dat we voor de pauze een gedeelte doornemen, terwijl we na de pauze op een specifieke tekst inzoomen, waarbij we meteen de mooie mogelijkheid hebben om te laten zien hoe eenzelfde tekst in de loop van de tijd verschillende uitleggingen kreeg – en wat daarbij eventuele uitlegkundige moeilijkheden zijn. En dan op levendige wijze met elkaar van gedachten kunnen wisselen welke uitleg de voorkeur verdient. Dat konden dan nog wel eens boeiende schermutselingen worden. U begrijpt: daar zie ik dan erg naar uit!