Wijkavond De Noord, Immanuel, Morgenster

ds Veerman
Datum:
Donderdag, 14 Februari 2019 - 20:00 - 21:30
Locatie:
Het Anker
Groep:

Tijdens de vorige wijkavond hoorden we dat de verkiezing geen muur is maar een poort. Ook deze tweede avond denken we na over de fundementele grondtonen van de gereformeerde en katholieke belijden van de kerk. Belangrijke bagage voor jongere en oudere volgelingen van Christus. Het spreken van verkiezing in de Dordtse leerregels werp ons niet terug op eigen kracht. Het wil ons brengen bij: "het is volbracht". Dat alleen geeft troost en houvast. Wat heb ik als zondaar aan een voorwaardelijk evangelie, waarbij ik zelf iets moet bijdragen? Dat is geen evangelie. De komende wijkavond beginnen we bij artikel 6 en lezen we (wat stukjes overslaand) verder tot artikel 14. Het zal dan ook gaan over de zekerhied van de verkiezing. Hoe ontvangen we deze zekerheid?

 We hopen op een goede en gezegende avond. U en jij, van harte uitgenodigd.  De leiding is in handen van ds. P. Veerman.

Aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.45uur kioffie/thee)