Wijkmiddag

Donderdag, 15 Februari 2018 - 14:30 - 16:45
Locatie:
Wijkzaal Ichthuskerk, Nachtegaallaan 7

Donderdagmiddag 15 februari is er weer een wijkmiddag in de grote zaal van de Ichthuskerk.

Om 14.30 uur opent ds. J.B. Alblas de middag met Schriftlezing en de meditatie. Ook zingen we enkele liederen met elkaar.

Uitgenodigd is Piet van der Kamp, vrijwilliger en gids, en al jaren een vertrouwd gezicht op 'Beth Haim - 1614', een Joodse begraafplaats. Hij vertelt ons van de Sefardische Joden die in de 15e eeuw, ten gevolge van de verdrijving uit Spanje en Portugal, voor het eerst naar Nederland kwamen. Hij vertelt ons daarover, hun leefregels en de belangrijke rol die ze toen vervulden in de Nederlandse geschiedenis.

Ook in Katwijk hebben bekende Sefardische Joden geleefd.Vorig jaar nog zijn op het trottoir voor de woningen Duinoord 38 en Zeeweg 133 acht zogeheten struikelsteentjes (gedenktekens) onthuld. Als een blijvende herinnering aan de weggevoerde mensen in de Tweede Wereldoorlog, die daar woonden!

Wij nodigen u van harte uit en neem ook uw buurvrouw of buurman mee, ook zij zijn welkom. De zaal is open om 14.00 uur, de koffie en thee staan dan al voor u klaar. U komt toch ook? De middag duurt tot 16.45 uur.