Vincent de Vries & Won & Jeong Wang

Vrijdag, 7 Augustus 2009 - 20:15 - 21:30
Locatie:
Nieuwe Kerk

Met gepaste trots stelt de concertorganisatie van de Katwijkse Nieuwe Kerk vast dat zij aan de wieg heeft gestaan van de orgelcarrière van de in 2004 tot Doctor en ‘'Master of Music'' benoemde organist Vincent de Vries (1969).
Wie herinnert zich niet zijn eerste legendarische optreden in 1984, als 15- jarig organist, op het grote Katwijkse Van den Heuvel-orgel ?
Het ligt dus bijna voor de hand dat de in Texas (USA)  wonende en werkende Vincent de Vries, Assistent Professor en Director of Collaborative Piano aan de ‘'The Baylor University'' te Waco-(Texas), ook deze zomer de oceaan oversteekt om ‘'zijn oude liefde'' in Katwijk te komen opzoeken om aldaar zijn jubileumconcert, 25 - jaar concertorganist, te geven.

Dit concert krijgt een extra feestelijk tintje door de medewerking  van zijn echtgenote, de in Seoel [ Zuid-Korea] geboren Won-Jeong Wan.

Zij is actief als solopianiste en kamermusicus en studeerde aan  ‘' University of Texas at Austin'' waar zij de graad van Doctor Musical Arts verkreeg. Door de jaren heen trad zij veelvuldig op bij talrijke concerten o.a. in de U.S.A.
Op vrijdag 7 augustus 2009, aanvang 20.15 uur, zullen zij de 4-klavieren en pedaal van het 80- stemmen tellende , Frans-symfonische Van den Heuvel-orgel bespelen.

Bij een feestelijk concert behoort een feestelijk programma.
En feestelijk zal het zeker worden wanneer Vincent de Vries  het concert opent met ‘'Fête [Feest] een compositie van de grote Franse orgelmeester Jean Langlais [1907-1991]
Verder zullen werken ten gehore worden gebracht van Pierné (Trois pièces pour orgue, opus 29); van den Gheijn (Siciliano in f); Bach (Präludium und Fuge in c-moll, BWV 546); Guridi (‘'Variaciones sobre un tema vasco'')
In Mozart's Andante mit Variationen in G-dur, KV 501, zal het grote Van den Heuvel-orgel door twee paar handen en voeten worden bespeelt, wanneer hij tesamen met zijn vrouw Won-Jeong Wan op de orgelbank plaatsneemt.
Tot besluit van het concert zal de jubilaris een tweetal orgelkoralen van Feike Asma [1912-1984] ten gehore brengen van wie het 25 jaar geleden is dat dit jaar wordt herdacht dat deze legendarische organist overleed.
Met zowel het bekende koraal ‘'Heugelijke tijding'' en het Feestvoorspel en koraal ‘'Dankt, dankt nu allen God met blijde feestgezangen'' zal op een waardige wijze dit jubileumconcert worden afgesloten.
Vermeldenswaard is de jubileum - CD die Vincent de Vries heeft uitgebracht op het Duitse label Motette, met opnamen op het grote Fischer en Krämer- orgel [1996]  in de Basilika St. Aposteln te Keulen.
Op de concertavond is de CD tegen een gereduceerde prijs te verkrijgen .

Toegangskaarten voor dit concert zijn aan de kerk op de avond van het concert  te verkrijgen. Toegangsprijzen ; € 7, = , kaarthouders C.J.P./ 65+ betalen € 6, = , jongeren (tot 12 jaar) hebben gratis toegang.
Het fraai uitgevoerde programmaboekje, waarin ook alle andere concertprogramma's in zijn opgenomen,  is bij de toegangsprijs inbegrepen.

Het organiserend comitė heeft redenen te over u voor dit jubileumconcert uit te nodigen, u bent van harte welkom !!

Voor meer informate verwijzen wij u door naar de website van het Orgelcomité Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee.

Vincent de Vries